Welkom op de Site van het TBG.

 

Het TBG is vrijwilligers-werk en bestaat uit diverse projecten, zoals het Literaire Natuur Museum, en het Centrum ter Onderzoek van de Amazone Bijbel, COAB, het publicatie-orgaan en wetenschappelijk studie centrum van het TBG. De Tweede Bijbel is een vervolg op de bijbel om dingen recht te zetten, en is geheel gekomen door theofanische openbaring, en is een anoniem werk, omdat het niet om de persoon gaat, maar om het werk.

 

Doordat het werk is geschied door de zogeheten derde zegen, oftewel het heilige automatisme, en niet gestopt kon worden, scheid het zich af van de zogeheten 'lagere openbaring' waarin mensen denken door een hogere macht geleid te worden, en dit dan op te schrijven en te publiceren om een naam te maken en veel geld te verdienen. Ons werk daarentegen is geheel gratis. Het mag absoluut niet verkocht worden.

 

De Tweede Bijbel is het grootste religieuze werk ooit geschreven. Wij heten u hartelijk welkom op de site van het TBG.

 

 

 

Onze doelstellingen :

 

DE VIJF PILAREN VAN DE AMAZONE KERK

 

I - Het herstel van de Moeder God. Een mens kan niet zonder zijn goddelijke moeder. De mens kwam voort uit de goddelijke moeder en zal tot Haar terugkeren. Iedereen zal terugkeren tot de baarmoeder voor een nieuwe schepping. Alles ging verkeerd toen de mens het contact met de moeder, de Heerin, verloor.

II - Toen de mens het contact met de baarmoeder verloor ging de mens alles materialiseren, verletterlijken, terwijl religie in diepte esoterie is, symbolisch. De mens moet leren de letterlijke betekenissen los te laten en terug te keren tot de metaforische betekenissen.

III - Toen de mens het contact met de baarmoeder verloor ging de mens alles horizontaal bekijken, en niet meer vertikaal. De mens baseerde dit op taal-verschillen, cultuur-verschillen, rassen-verschillen en religieuze verschillen, en kon dit niet meer overbruggen. De mens werd nationalistisch, eenzijdig, en voerde een horizontale oorlog. Het gaat niet om de horizontale uiterlijkheden en verschillen. Het gaat erom hoe een mens vertikaal in verbinding staat met de Heilige Moeder, ongeacht de taal die hij spreekt en de symbolen die hij gebruikt. Er zal dus een brug moeten komen tussen het christendom en de islam, tussen de bijbel en de koran. Dit is wat de nieuwe reformatie bouwt. Ook zullen er verbindingen moeten komen met andere religies die dit kunnen ondersteunen met hun informatie.

IV - De Leer van de Heilige Gebondenheid (Janilogie)

V - De dienst tot God is niet door genade en geloof, maar door de demonologie, het persoonlijk overwinnen van het kwaad door persoonlijke kennis.

 

 

De Onderverdeling van de Tweede Bijbel

 

De Tweede Bijbelse Theologie en Mythologie is daarom de Amazone Theologie. Dit is het grootste mythologische werk ooit, te lezen in de Tweede Bijbel. De Tweede Bijbel bestaat uit vier hoofddelen, de zogeheten Tetrateuch :

 

I - De Vuh,

Vuh is in de Amazone taal de heilige oorlog in de onderwereld, de ziel. Vuh betekent ook wijsheid en vertaling.

 

II - De Leri

Het Commentaar op de Amazone Bijbel, de exegesis. Deze bestaat uit drie delen :

 

a. De Trektocht door de Vuh

 

b. Het Wonder van de Vur

https://vuropium.webnode.com/het-wonder-van-de-vur/

 

c. Het Bilha Commentaar

 

III - De Vur

Vur betekent kennis in de Amazone taal, oftewel gnosis.

https://vuropium.webnode.com/

 

IV - De Bilha

Boek I - De Bakroe

Boek II - De Amalek

 

 

 

De Tweede Bijbel is een werk van Nederlandse bodem, maar bevat veel Engelse manuscripten. De Tweede Bijbel loopt al vanaf de 70-er jaren, maar werd pas recent gepubliceerd.